Duikveiligheid

DUIKVEILIGHEID

Uw duikveiligheid is onze zorg. Bent u duiker en u wilt ten aller tijden veilig kunnen duiken? Vraagt u zich af hoe eerste hulp bij duikers toegepast wordt? Wat moet u doen als uw buddy onwel wordt tijdens het duiken? Leer daar meer over in 1 van deze (duik)opleidingen.

International Association of Nitrox and Technical Divers (IANTD)

Diver First Aid


Het kunnen verlenen van eerste hulp aan een gewonde duiker is een must voor iedere duiker, maar ook voor partners, familieleden en vrienden die aanwezig zijn op een duikplaats. Deze opleiding is dus ook voor "niet" duikers.


De IANTD heeft hiervoor de opleiding Diver First Aid ontwikkelt waarin de  volgende onderdelen aan bod komen:


- Reanimatie en AED

- Oxygenprovider

- Ongevalsmanagement

- Eerste hulp bij duikaandoeningen


De opleiding duurt 2 dagen.

Rescue diver


Tijdens de Rescue Diver opleiding word je nog meer zelfstandig als duiker. Je neemt de leiding over een duikteam. Je kan ook duikers in nood helpen, vandaar de benaming Rescue Diver.


Er zal veel nadruk gelegd worden op verschillende soorten duikongevallen en de behandeling ervan. In open water zal je ook het ongevalsmanagement voor jou rekening nemen.


Volgens velen de meest leerzame duikopleiding van de duikcarriere.

Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)

Specialisatie Redden


Duiken is een veilige sport: in vergelijking met andere sporten is het aantal ongevallen minimaal. Toch kan er tijdens het duiken wel eens wat mis gaan: er kunnen kleine incidenten plaatsvinden, maar ook ongevallen waarbij een grootschalige reddingsactie moet worden gecoördineerd. Wil je leren hoe je een incident of duikongeval kunt voorkomen en herkennen en welke rol je zelf in een reddingsactie kunt spelen? Overweeg dan eens om deze leerzame én leuke specialisatie te volgen!


De cursist leert hoe hij een incident of duikongeval kan voorkomen en herkennen, hoe hij moet handelen als het nodig is en welke rol hij zelf in een reddingsactie kan spelen. De specialisatie behandelt de organisatie van een reddingsoperatie tot en met de melding aan de DOSA. Ook leert de cursist hoe hij een duiker zuurstof kan toedienen.


Vanaf 2018 is deze opleiding bij de Nederlandse Onderwatersport Bond komen te vervallen. Deze is helaas niet meer te volgen.

NOB Reanimatie applicatie


Leren reanimeren – BASIS (1 dagdeel)

Hierin leer je de basis van reanimeren en het gebruik van de AED aan. Om een certificaat te behalen, moet je ook ‘Leren reanimeren – VERVOLG’ volgen.


Leren reanimeren – VERVOLG (of HERHALING) (1 dagdeel)

Hierin oefen je je verder (of opnieuw) in reanimeren en het gebruik van de AED. Na het volgen van deze les krijg je een certificaat.


Er zijn twee typen certificaten:

• Reanimatiecertificaat standaard: dit certificaat is voor de duikers die voor de eerste keer de NOB-leergang ‘Leren reanimeren’ hebben gevolgd.

• Reanimatiecertificaat herhaling: dit certificaat is voor de duikers die hun eerder behaalde reanimatiecertificaat willen verlengen en daarvoor de herhaling hebben gevolgd.


Deze is alléén beschikbaar voor NOB leden. Kosten: € 25,--. Minimaal 4 deelnemers.
Voor al uw opleidingen en advies op het gebied van Eerste hulp, bedrijfsveiligheid, veiligheid op, in en rondom het water.

Remkes Safety is een bedrijf van Paul Remkes die ook eigenaar is van Polar Bear Duikschool en Polar Bear Technical Diving.

Buiten veiligheidsopleidingen bieden we dus ook diverse duikopleidingen aan.

Laatste nieuws


Wij verzorgen voorlichting op middelbare scholen over Drank en Drugs

19 dec. 2018


Nu ook volledige BHV opleidingen bij Remkes Safety

20 feb. 2018CONTACT


Lijsterbeslaan 68

4128 SL  Lexmond

Email: info@remkes-safety

Telefoon: (06) 48234090